in

TESLA MODEL Y (min private bil)Den 2. marts 2022 anskaffede jeg mig min første Tesla. En importeret Model Y Long Range fra august måned 2021.
I denne video gennemgår jeg nogle af de glæder og frustrationer jeg har ved bilen…

REKLAME
Denne video er betalt af Sønderjysk Auto-Teknik v/James Hansen

http://soenderjyskautoteknik.dk

Tesla vin decoder: https://tesla-info.com/vin-decoder.php
Link til mine øvrige Tesla videoer: https://youtube.com/playlist?list=PL1xYdrOWwlBFPDceHQbXTKUrKttLlfQaK

Tesla Model Y Long Range specs:
WLTP: 533 km
Topfart: 217 km/t
0-100: 5,0 sek
Mit forbrug i de sidste to måneder (marts og april): 162 Wh/km (16,2 KWt/100 km)
Effekt: 324 KW/441 HK (anslået)
Batteri (Anslået ) 82/75 KWt
Opladning: (10-80%): ca. 31 minutter
Ladestik: Type 2 samt CCS
Max tilladt anhænger: 1.600 kg (bemærk at nogle tidlige modeller kan være mindre)

Indhold i denne video:

00:00 – Intro
00:24 – Gennemgang af Tesla Model Y Long Range
06:48 – Kørsel på brosten i Varde midtby (6800)
09:20 – Acceleration og støjmåling
23:20 – 0-100 km/t acceleration (SoC 48%)
24:35 – Konklusion

Vært: Jimi Rosa
Resten af produktionen (det er også mig) 🙂

38 Comments

 1. Super video endnu engang, hvorfor slår du ikke bare nakkestøtten op i midten?
  Du må simpelthen have den bil på værksted, jeg har på 13.000 km ikke oplevet de problemer som du viser med dine assistent, fartpilot og autosteering.

 2. Jeg vil tro du måske skal overveje at re-kalibrere dit kamera setup. Jeg har også en Model Y og oplever på ingen måder de udfordringer du har med Autopilot. Det virker ihvertfald som en fejl.

 3. Mange tak for en god video, de bliver bedre og bedre 🙂
  Det med at du ikke kan aktivere autopiloten (Autopilot utilgængelig), er jeg næsten sikker på er fordi du er sat i "Autopilot fængsel". Det sker hvis du f.eks. gentagne gange ignorerer bilens anmodninger om at "dreje let på rattet"(Det blå "gardin" der kommer øverst på skærmen, samt tekst nederst på skærmen, og senere lyde hvis ikke man gør det) for at vise at du er der, og ikke er en af de båtnakker der har tapet en håndvægt fast i rattet og så sidder på bagsædet og spiller smart for at få youtube klik 😀

  Bilen "banner" dig simpelthen fra at køre med autopilot resten af turen, så en simpel fix skulle være at standse bilen, gå ud af den, låse den, for så derefter at låse op og køre videre. Tror kun jeg har prøvet at få den én gang på 30K km, og det var fordi jeg skulle teste om man virkeligt kom i "fængsel"(Det gjorde man). Ud over det, har jeg kun set autopilot utilgængelig hvis jeg prøver at aktivere den på en for lille / uegnet vej hvor der ikke er striber, eller LIGE efter en meget uegnet vej/ rundkørsel er blevet til egnet vej. Med lidt tilvænning aktiverer jeg den bare nogle meter senere, og får dermed aldrig fejlen. Det bliver selvf. noget helt andet når en version af den amerikanske "FSD Beta" når til EU, og vi får en LANGT mindre begrænset autopilot.

 4. Fatter nada af alle dine autopilot problemer, det er i mine øjne blandt det fedeste i den bil og tak til Tesla for de ikke er faldet for den med sensorer i rattet……. Husk det er EU lov med de åndssvage 15 sekunders notifikationer så det omgås dejlig let i en Tesla.
  Mon ikke du lige har været over 154 km/t siden autopiloten ikke virkede😁 jeg har ALDRIG været ude for det strejker på den måde her udover de gange jeg har kørt så stærkt at Teslas mærkværdige opdragelse feature er slået ind.. Busted🤣

 5. Super video 👌 kvaliteten bliver kun bedre.
  Selvom jeg ikke er hoppet på el bil's vognen er det fedt at se hvad der er i vente.
  Ang dine assistent systemer.. skal selvfølgelig ikke kunne sige om det kan sammenlignes med andre systemer i bl.a tyske biler.
  Men jeg havde selv en del problemer i min Opel insignia med den adaptive fartpilot, skiltekendelse, og meget vigtigt de adaptive matrix led forlygter. Fartpilot slog bare fra random, eller ikke virket. Og lygterne var ALT for langsom til at "blænde ned/blok modkørende af"..
  Disse problemer blev løst med en professionel kalibrering af kameraerne i forruden og diverse sensor.
  Nu virker det bare 100%.
  Blot en tanke, men ved ikke hvordan Tesla forholder sig til firmaer som gør i disse kalibreringere..

  Blev ved med det gode arbejde 😇

 6. Man kan ikke andet end og elske dine videor..!!

  Super content altid og kvalitet i top..

  Nåe ja og bilen er os okay 🤣🤣🤣

 7. Har nu vænnet mig til det med rattet og hånden i AP. M3 LR. Men har ingen problemer med viskere, de står normalt i off og hvis der opstår behov, så trykker jeg på stilk knappen. Har også hørt at de nyeste modeller har fået fjernet matrix lygterne og fået 'almindelige' i??? Bruger sjældent auto lys, men nej det virker ikke særlig godt. Har også lige kalibreret mine kameraer, det var overstået på 10 min., men gav nok ikke nogen særlig forbedring. Ikke at den var dårlig, men den havde nogle kraftige reaktioner ude i trafikken nogen gange. Sæderne er ok, bunden er fin, ryggen lidt hård og nakkestøtten er alt for hård, den kunne godt været meget blødere. 👍

 8. god og velafbalanceret video (i hvert fald passer det meget godt ifh til min TM3SR. Dog syntes jeg at sæderne er gode, men de er nok ikke de samme i en TMY)

 9. God test! Jeg har Tesla M3 og har kørt 66000 km og har aldrig, som i aldrig haft problemer med at aktivere hverken den adaptive fartpilot eller den med dobbeltklik. Jeg har heller aldrig haft en bil med så god adaptiv fartpilot, så der må være noget galt med din…

 10. Sædet i midten er da med nakkestøtte er det ikk? Det er da ihvertfald i model 3

 11. Jeg tror at dine assistentsystemer har lært at genere dig ekstra meget – selvom de er problematiske så oplever jeg det heldigvis ikke selv er nær så høj grad.

 12. Tak for en sober gennemgang af både godt og skudt. Flot videokvalitet og gode optagevinkler.

 13. Autopilot workaround. Ja, jeg har også oplevet at min Model 3 mener at jeg kører ude midt på en mark og at det er djævle farligt, men i virkeligheden er det bare en lang stribe asfalt i kanten af vejen, som har en helt anden farvenuance end resten af vejen. Og så vidt jeg forstår det, så vil du efter 3 af disse ”farlige” situationer få at vide at du selv skal køre resten af turen. Hvilket måske egentlig er rimeligt nok. Mon ikke du har fjumret rundt med at lave optagelser i stedet for rent faktisk at køre…? MEN der er et WORKAROUND: Sæt bilen i Park og løft numsen fra sædet (fx næste gang du holder for rødt), så nulstiller du farlig-tælleren og kan igen køre med den ganske fortrinlige autopilot.

 14. Tak for din ærlige test. Har også set din tidligere test om assistentsystemer som du nævner. Og det er en kæmpe dealbreaker for mig. Det er simpelthen for ustabilt til mig. Det ville ærgre mig så meget og være et kæmpe irritationsmoment. Nej tak til Tesla.!

 15. Igen fantastisk og ærlig video 👏👏 altid en fornøjelse at se 👍. Jeg har nu haft min Cupra Born i små 2 uger og spændt på hva det siger på sigt … pt ligger jeg på 325- 341km på en opladning med mest motorvej.., men giver man den gas så den "tørstig" 🤭

 16. Det er godt nok mærkeligt at din autopilot driller så meget. Jeg har en Model 3, og autopilot er noget af det bedste ved bilen. Jeg kan vitterligt ikke køre på motervejen uden at bruge det. Måske du skulle prøve at kalibrere dine kameraer?

 17. Angående forbrug. Hvad er virkningsgraden når man lader. Og taget du det med når du taler om forbrug.

 18. Grund til at bilen slå autopiloten fra er at men køret lidt for friskt så vælger Tesla at slukke den automatisk, fordi hvis der sker uheld så kan du ikke give dem skyld.. og nakkestøtte er der.. løft den op.

 19. Ingen tvivl om at din Tesla på mange måder er en fin bil,,men bare det at fartpiloten kun virker,når det passer den,,,🤥😤🙂,er nok til at jeg ikke vil investere i den,, utroligt at man sender en bil (til over 500000 kr)på gaden med en fejl som de fleste vil blive irriteret over med det samme,,,incl dårlig skilte genkendelsens system
  Men rigtige fine videoer du laver

 20. Hvis man bare kunne få en VW Multivan med Teslas batteri- og motorteknologi, men stadig delvist analog betjening. Jeg er IT mand, men min bil skal ikke fremstå som en kørende computer, selv om en elbil under overfladen selvfølgelig er det. Jeg har brug for plads og lasteevne, så Tesla bliver ikke for mig, men motorer og rækkevidde er bare i orden. Tak for endnu en interessant video 👌

 21. Hold da op produktion er kommet et niveau op på denne video, virkelig flot lavet. Køre selv en model Y og er langt hen af vejen enig i din bedømmelse.

 22. Fin video og dejligt det hele ikke skal hamres igennem på et par minutter 👏🏼 Forstår ikke helt de kæmpe problemer du har med assistent systemerne – synes i store træk de er ret geniale (2021 Model 3 her) og Mr. Elbils tester Bjørn fra Norge giver dem også ros for at være noget af det mest stabile derude. Man skal dog nok lære dens “personlighed” at kende og hvordan den tænker, før det bliver et godt ægteskab 😁

 23. Synes man burde lave modeller med km tæller i venstre side lige foran kørende. Men måske vænner man sig hurtigt til det andet.

 24. Jeg er enig i mange af dine punkter, bla. Langlysassistenten og vinduesviskeren, de er horrible, og jeg har dem på manuel. Ikke vildt fedt, når man har givet 500.000+ kr for den. Min kæde hopper dog lidt af, når du insisterer på at misforstå assistentsystemerne. Grunden til du ikke har fartpilot til rådighed er at du kom for tæt på kanten af vejen i starten af køreturen. Det gjorde, at den deaktiverede fartpiloten, indtil næste stop. Du gør noget til et problem der ikke er et problem, hvis man kører bilen korrekt og læser hvad den kommunikerer til dig på skærmen 🙂

 25. Hvis det er Kina model, så kan du sagtens lade til 100% hver dag. Der anbefales 100% mindst 1 gang om ugen

 26. Flot gennemarbejdet content. Du gør det bare bedre og bedre, lige ud over man jo kan savne lidt forbrændings motor.

 27. Kanon video. Tak for det!

  Har selv bestilt en TMY LR i sort, og må erkende at jeg får den keramisk coatet for at holde den mere ren, samt giver den PPF på den nederste del af dørene for stenslag. Den lak er simpelthen for modtagelig for skrammer.

 28. Du siger man ikke kan sige om en bil er dårligt samlet før den har kørt 100.000 km.
  Så har du vist ikke fulgt med i Teslas udvikling fra de første år.
  Grunden til at de har fået deres rygte for at være dårligt samlet, er fordi der var store forskelle på mellemrummene mellem pladerne. Altså synligt med det blotte øje forskelle på samlingerne.

 29. Hvor ofte skifter du lige bil? Jeg sparer stadig op til min første Tesla – vildt nok du kan have råd til at skifte så ofte? Er der et trick jeg ikke kender 😲🥴?

 30. Du kunne jo bare hive den 3. Nakkestøtte op hvis du har brug for den. Jeg er klar over at den er godt skjult, men den er der 😉

  Selv tak.

 31. Hvorfor er det Tesla ikke opgiver data på deres biler? Kan læse at de er blevet sagsøgt for at snyde med HK og KW, er der er sammenhæng?